Mediteerimine (distsiplineerige oma mõtteid)

Tegelemisel asanidega (asenditega) kombineerituna pranayamaga allutate Te kogu oma keha Teie tahtele. Samas ei tohi me unustada oma teadvuse distsipliini, s.t. et inimene peab pidevalt kontrollima oma teadvust ja mitte laskma mõtetel sihitult uidata. Pöörates tähelepanu oma peas toimuvale, avastate, et Teie mõtetes ei ole silmapilgukski rahuolekut. Mõistus tegeleb kogu aeg mingite tekkivate küsimuste, plaanide ja probleemidega. Kahjuks ei tule enamusele meist pähegi üritada saavutada kontrolli oma teadvuse üle.

Kui meie mõtted saavad meie üle võimust, oleme me kaitsetud mistahes ebameeldivuste ees. Näiteks sellised üleelamised nagu. “Kas ma ikka tegin kõik õigesti?”, “Ega ma ometi midagi liigset ei öelnud?” jne. kahjustavad tohutut inimese energeetilist süsteemi. Sisemised kõhklused pole muud kui käestlastud “sõnasegisti” (sõnadena formuleeritud mõtted), mis laseb oma veskist läbi kogu Teie jõu ja tervise. Kontrollimatu ajategevuse ning rahutu kaootilise alateadvusega võib kutsuda esile isegi haigusi.

Siinkohal mõned näited. Kui inimene on kaua aega kurb või leinab või on millegi pärast mures, soodustab ta sellega neeru- ja sapikivide tekkimist. Pikaajaline hirmutunne ja rahutus kutsub esile sooltekatarri ja pärsib sugunäärmete tööd. Pidev ärritumine loob tingimused südamehaigustele ja veenilaiendite tekkimisele. Rahuldama soovid suurendavad maohappesust jne. Elades pidevas muretsemises oma tervise pärast, hakkavadki haigused progresseeruma, kuna see informatsioon salvestub Teie alateadvuses ning avaldub mõne aja möödudes füüsilisel tasandil. Tervise taastamiseks on vaja muuta infovälja ja õppida distsiplineerima oma mõtteid. Õnne saladus on otseses sõltuvuses sellest, millisel määral Te suudate domineerida oma mõtete üle!

Albina MelMõtete tormamise täielik peatamine on idamaiste vaimsete koolide lõppeesmärk. Jooga kõige kõrgem tase on “samadhi” ning see tähendab “kõrgeimat vaimset valgust ja sära, ekstaasi, transiseisundit, teadvuse ülimat tasandit”. Samadhi taseme jõudmine on võimalik üksnes pikaajalise meditatsiooni tulemusena, kui mitmeks tunniks peatatakse mõttevoog ning inimene astub täieliku tühjuse seisundis otsekontakti kõrgemate jõududega.

Kuid läänemaistel inimestel tuleb kõigepealt õppida, kuidas hoida üldse oma mõtteid pideva kontrolli all ning mitte lasta neid sihitult uidata.

Ning see inimene, kes on juba omandanud oskuse peatada oma mõtted 5-10 minutiks, avastab endas tarkuse ja rahu või suudab koguni üle minna seisundisse, kus hakkavad ilmnema täiesti erilised võimed.