Jooga eratunnid

Jooga kujutab endast ideaalset tervistavat süsteemi. Noored inimesed suudavad oma noorust kaua säilitada, aga eakad ja isegi väetid ja jõuetud võivad uuesti nooreks saada. 
      Joogaga tegelemiseks puuduvad igasugused vanuselised piirangud, kuna jooga aluseks on säästev suhtumine inimorganismi tugiaparaati. Joogas kasutatavad asendid tugevdavad lihaseid, tehes seda ilma liigeseid ja ka selgroogu täiendavalt koormamata ning treenides eelkõige lihaskorsett.
Albina koostab personaalseid programme ja viib läbi jooga individuaaltrenni, lähtudes seejuures patsiendi tervislikust seisundist ja tema eesmärkidest.
      Joogat tuleb vaadelda inimese kolme alge, s.t. füüsilise, psüühilise ja vaimse harmooniana. Jooga eesmärgiks on sellise harmoonia saavutamine ja alalhoidmine. Selle saavutamiseks on palju erinevaid võimalusi. Suured õpetajad ja asjatundjad on töötanud välja mitu erinevat teed (süsteemi), tagamaks täiuslikku iseenese tunnetamist iga inimese jaoks, sõltuvalt tema loomulikest kalduvustest ja võimalustest. Igaühel neist teedest (süsteemidest) on oma otstarve, kuid neid kõiki kokku nimetatakse terminiga jooga. Läänemaistel inimestel soovitatakse alustada joogaga tegelemist süsteemiga, mis tugineb oma keha juhtimisele. Ning seda teed tähistatakse nimetusega HATHA-JOOGA, mis tähendab teed täisusliku terviseni. Jooga õpetab meile, kuidas jõuda tervise täiustamise kaudu pika, terve ja õnneliku eluni.

HATHA-JOOGA – see on kontroll keha, hingamise ja energia üle, mis saavutatakse füüsiliste ja hingamisharjutuste (asanad ja pranayamad), bandha ja mediteerimise abil.

Asanad - jooga asendid, mis mõjutavad füüsilist keha ja närvikeskusi. Sellised asendid annavad kehale jõudu ja kõrvaldavad füüsilised puudused ja inertsuse. Asanad mitte ainult ei juhi keha, vaid avaldavad ka tugevat hingelist toimet, vabastades meid hirmudest ning andes meile kindluse- ja rahutunde.
Pranayamad – hingamise reguleerimine. Jooga-hingamine taastab organismi, stabiliseerib emotsioone ja muudab mõistuse selgemaks.
Bandha – on kui lihaselukk või lihaste surutus, mis on vajalik juhtimaks eluks vajalikku energiavoogu.
Mediteerimine – vaimne tegevus, mille kaudu toimub teadvuse katkematu kontrollimine. See tähendab teadvuse koondamist ühele objektile ning psüühika toetamist iseenda tunnetamisel. Peatades mõtetevoolu leiate Te end avastamas tarkust ja rahu iseeneses. Alguses, kui teie tähelepanu on veel kõikuv, tuleks meditatsiooni nimetada kontsentreerumiseks. Erinevus seisneb ainult sügavuses ja mitte tehnikas.

      Mida annab Teile hatha-jooga?

  1. Lülisamba paindlikkuse ja hea füüsilise vormi, samuti kontrolli keha ja energia üle.
  2. Korrigeerib füüsilised vajakajäämised.
  3. Õpetab lõdvestuma ja kontsentreeruma ning meditatiivne praktika tagab:
    • Rahu mõistuse tasandil
    • Vaimse potentsiaali suurenemise
    • Puhkuse kurnatud närvidele

 
Albina lähenemine joogale tugineb joogaharjutuste füsioloogilise, psühholoogilise ja bioenergeetilise olemuse mõistmisele. Kohaldades hatha- jooga harjutused vastavalt seatud eesmärkidele ja tehes hoolikalt praktilisi harjutusi, kogete Te juba üsna lühikese aja möödudes positiivseid tulemusi (vt. fotogaleriid "Asanad Leena esituses").